Eva fra Spanien nyder at være frivillig i Kompasset


Navn: Eva
Alder: 27
Modersmål: spansk

Eva nyder at hjælpe mennesker, som har brug for det. Derfor blev hun frivillig i Kompasset.

Eva kom til Danmark for seks år siden for at studere og er nu færdiguddannet kandidat i socialt arbejde.

Frivilligt arbejde er ikke nyt for Eva. Siden hun blev færdiguddannet i sommeren 2018, har hun arbejdet frivilligt forskellige steder – og gerne flere steder på en gang. Senest var hun frivillig i Trampolinhuset, hvor hun, ligesom i Kompasset, kan anvende sine kompetencer fra både uddannelse og sprog. Og det var netop igennem en sag fra Trampolinhuset, at hun blev bekendt med Kompassets arbejde.

Efter lidt overvejelse søgte Eva så i maj 2019 til Kompasset og er der nu en fast dag om ugen som frivillig. Her hjælper hun med sine sproglige og faglige kompetencer til, hvor hun kan, og hjælper også gerne til med andre aktiviteter som f.eks. madlavning i Stengade og servering i Folkets Park.

Hvad er det bedste ved at være frivillig i Kompasset?
”Det er, at alle er velkomne, og at alle behandles lige, uanset hvem de er, og hvor de kommer fra. Der er denne gensidige respekt – også brugerne imellem. Og så er alle dage her forskellige fra hinanden. Man ved aldrig, hvem man møder, og hvordan dagen bliver”, siger Eva og fortsætter ”det er også vigtigt for mig, at jeg kan se, at det, vi laver her i Kompasset, rent faktisk virker og har en betydning for nogen. Og så er det bare dejligt at lave frivilligt arbejde. Man bliver behandlet godt herude, og man møder en masse søde og rare mennesker, som man bare gerne vil lære bedre at kende.”


Tilmeld vores nyhedsbrev

Få besked om vores kommende events, ledige frivillige jobs og anden relevant information.