Drejervej


Om Drejervej

Siden 1942 har Drejervej udført socialt arbejde. Stedet kan bedst karakteriseres som et fristed for socialt udsatte, hvor der er rum for samtale, nærvær og omsorg. Med både børne-/familiestøttende arbejde og varmestue, er der på Drejervej fokus på hensynstagende aktiviteter, socialrådgivning og tid til at være medmenneske.

Målgruppe

Brugerne på stedet kommer primært fra byområderne Nordvest, Bispebjerg og Nørrebro. Det er mennesker, som er socialt udsatte og i mange tilfælde også meget skrøbelige.

På Drejervej er der både plads til hele familier, børn og voksne. Det fungerer dog bedst når det er på hver sit tidspunkt og det kan huset heldigvis rumme.

Borgere der gerne vil indgå i vores forskellige netværksgrupper og familiegrupper, visiteres under rolige forhold, da vi ønsker at tage mest muligt hensyn.

Ydelser

Huset på Drejervej er et stort arbejdssted i et område med mange forskellige sociale udfordringer. Stedet rummer derfor også mange forskelligartede tilbud til socialt udsatte, heriblandt børne-/familiestøttende arbejde, generelle aktivitets- og netværksgrupper for kvinder med dansk eller anden etnisk baggrund.

I gårdområdet bag huset ligger varmestuen ”Hotel Jens”. Her kan alle komme forbi, helt uforpligtende og tale med andre brugere, frivillige eller ansatte, eller blot sidde i ro og mag, væk fra hverdagens gøremål.

På Drejervej er flere nye tiltag på vej, bla. kreaværksted/samtalecafé, rådgivning ifm. uddeling af genbrugstøj til vores brugere, læsegrupper, haveprojekt, fællesspisning, tryghedsopkald og besøg. Har du lyst til at være en del af det sociale arbejde på Drejervej, eller vil du bare gerne høre mere, så læs om vores aktuelle frivilligjobs under menupunktet bliv frivillig eller kontakt os og få en uforpligtende samtale.

 

Du kan læse mere om Drejervejs tilbud ved at klikke på fanerne nedenfor.

Kontakt:
Helle Bjørklund
Tlf.:2018 4704
h.bjoerklund@kirkenskorshaer.dk

Susanne Findstrup
Tlf.: +45 20 18 52 82
s.findstrup@kirkenskorshaer.dk

Bente Klarskov
Tlf.: +45 20 18 37 55
bk@kirkenskorshaer.dk

Varmestuen Hotel Jens

I varmestuen Hotel Jens er formålet at skabe et rum for samtale og samvær for socialt udsatte borgere.

Her kan alle komme helt uforpligtende og tale med de andre brugere, frivillige og ansatte eller sidde i ro og mag, ganske som man selv ønsker det.

I varmestuen kan brugerne købe en kop kaffe for 4 kr. eller en ostemad til 6 kr. og ellers er der gratis te til alle. Fra kl. 11.30 – 13.30 kan man købe et solidt og godt måltid varm mad for 25 kr. Som bruger er det også muligt at få gratis tøj.

I Hotel Jens lægges der vægt på at få nogle gode oplevelser sammen. Det kan være i form af ture, spille spil, sangeftermiddage og sommerlejr. Om foråret, sommeren og først på efteråret kan brugerne sidde udenfor i vores gård.

Alle hverdage er der mulighed for rådgivning, samtale og hjælp til f.eks. at tage kontakt til jobcenter, socialkontor og sundhedscenter.

Åbningstider
Mandag: 09.30 – 13.00
Tirsdag: 09.30 – 14.00
Onsdag: 09.30 – 14.00
Torsdag: 09.30 – 14.00
Fredag: 09.30 – 14.00
Lørdag: Lukket
Søndag: 10.00 – 14.00

Kontakt:
Helle Eriksen
Tlf.: +45 20 18 41 76
h.eriksen@kirkenskorshaer.dk

Pia Faber
Tlf.: +45 92 43 20 74
p.faber@kirkenskorshaer.dk

Anne Remahl
Tlf.: +45 20 18 49 55
a.remahl@kirkenskorshaer.dk

Aktivitets- og netværksgrupper

Aktivitets- og netværksgrupper

Aktivitetsgrupper
På Drejervej er der også en aktivitetsgruppe for kvinder med anden etnisk herkomst.

Her tilbydes bl.a. syning, motion, kreative udfoldelser og rådgivning. Materialer koster et symbolsk beløb, men ellers er det gratis at deltage. Dog skal man først visiteres. Har du interesse i at være med skal du være velkommen til at kontakte os og høre mere.

Åbningstider
Mandag: 09.30-13.00
Tirsdag: 09.30-13.00

Kontakt:
Anne Remahl
Tlf.: +45 20 18 49 55
a.remahl@kirkenskorshaer.dk

Ulla Schmidt
Tlf.: +45 40 35 35 45
us@kirkenskorshaer.dk

Netværksgruppe

Netværksgruppen er for kvinder, der har et behov for et roligt og hensynstagende tilbud. Her er tid til samtaler, aktiviteter og oplevelser både inden- og udenfor huset.

Åbningstider
Onsdag: 10.00 – 13.00

Kontakt:
Trine Arrøe:
Tlf.: +45 81 22 28 80
t.arroe@kirkenskorshaer.dk

Familiestøttende arbejde

Drejervejs familiestøttende arbejde er fortrinsvis for enlige mødre med deres mindreårige børn. Mødrene står udenfor arbejdsmarkedet, har et meget spinkelt netværk samt store sociale udfordringer.

På en almindelig dag i det familiestøttende arbejde på Drejervej, er der de første par timer separate aktiviteter. Børnene leger, spiller spil, klipper og klistrer, mens mødrene får ro og mulighed for at tale om deres problemer. Dagen slutter som regel med fællesspisning.

I det familiestøttende arbejde tilbydes sommerlejr og udflugter i løbet af året.

Formålet med det familiestøttende arbejde er, at mødrene får redskaber til at klare hverdagen med et styrket forældreskab og samtidig lærer hinanden at kende og dermed bliver en del af et netværk og et fællesskab.

For at deltage i Drejervejs familiestøttende arbejde skal man visiteres til det. Du skal være velkommen til at kontakte os for at høre nærmere.

 

Åbningstider
Mandag kl. 16.00-19.00

Kontakt:
Trine Arrøe
Tlf.: +45 81 22 28 80
t.arroe@kirkenskorshaer.dk

Anne Remahl
Tlf.: +45 20 18 49 55
a.remahl@kirkenskorshaer.dk

Åben rådgivning

I vores åbne rådgivning tager vi imod mennesker, der har brug for rådgivning og samtale med en socialrådgiver. Det kan f.eks. være rådgivning om en presset hverdag, hvor økonomien ikke hænger sammen. Det kan også være en samtale om den vanskelige situation, der kan opstå i forbindelse med skilsmisse.

Åbningstider
Mandag: 09.00 – 15.00
Tirsdag: Lukket
Onsdag: 09.00 – 15.00
Torsdag: 09.00 – 15.00
Fredag: 09.00 – 15.00

Kontakt:
Trine Arrøe
Tlf.: +45 81 22 28 80
t.arroe@kirkenskorshaer.dk

Julehjælp 2019

På Drejervej vil der i år IKKE være de samme muligheder for at søge julehjælp, som der har været tidligere år. Julehjælpen vil derfor hovedsageligt blive uddelt til børnefamilier, som allerede har tilknytning til huset.
Samtidig vil vi dog gerne tilbyde børnefamilier, som kunne være interesseret i at være tilknyttet vores aktiviteter fremadrettet, at komme ind til en afklarende samtale om muligheden for dette.

Det familiestøttende arbejde på Drejervej består af følgende aktiviteter:

• Børnefamiliegruppe for mødre og børn. Gruppen mødes hver mandag kl. 16.00- 19.00, og laver aktiviteter og spiser sammen.
• Netværksgruppe for danske kvinder (40+). Gruppen mødes hver onsdag kl. 10.00–13.00.
• Aktivitetsgruppe for kvinder med anden etnisk baggrund. Gruppen mødes mandag og tirsdag kl. 9.30–13.00, og der er mulighed for gymnastik, syning, danskundervisning mm.
• Samtalecafe for kvinder. Vi mødes hver mandag og fredag kl. 9.30 -12.30. Her er mulighed for samvær med andre kvinder og hygge med håndarbejde.
• Sy-værksted for kvinder. Vi mødes tirsdag, onsdag og torsdag i tidsrummet 9.30-12.30 hvor vi laver produkter til salg på vores markedsdage.

Derudover er der mulighed for sommerferie, julehjælp og forskellige udflugter i løbet af året.

Hvis du ønsker at komme ind til en afklarende samtale, er du velkommen til at kontakte vores rådgiver Trine på tlf. 81 22 28 80 eller på tlf. 35 81 28 80.

Den Røde Drage

Den røde Drage er en campingvogn og et omrejsende kulturværksted for børn, som har brug for en pause fra en hverdag som præges af udfordringer og bekymringer. Et rum for børn med samvær og aktiviteter omkring historier af enhver art, billedværksteder, børnebøger, dukke- og børneteater. Dragen besøger fast kvindekrisecentre i København og Rigshospitalets patienthave.

Den røde Drage kan inviteres til en aftalt periode i forhold til en særlig gruppe børn, et boligområde eller en institution, som måtte have et særligt behov.

Den røde Drage bevæger sig i det storkøbenhavnske område. Aktiviteterne foregår i og omkring Dragen, hvorfor kun et begrænset antal børn kan deltage.

Ladesalg

Man.-fre. kl. 09.00 – 14.30 kan der indleveres gode genbrugsvarer til salg i laden. Pengene fra salget går til det sociale arbejde på Drejervej.

Åbningstider
12.00 – 15.00.

Kontakt:
Jette Bjørnestad
Tlf.: +45 92 43 20 55
j.bjoernestad@kirkenskorshaer.dk

Genbrugsbutikken Frederikssundsvej 20B

Drejervej har en tilknyttet genbrugsbutik på Frederikssundsvej. Salg af tøj og genbrugsartikler fra butikken går til det sociale arbejde på Drejervej.

 

Åbningstider
Mandag – fredag kl. 10.00 – 17.00

Kontakt:
Tlf.: +45 30 68 57 45

Bliv frivillig

På Drejervej indgår de frivillige på et væld af måder. Der er frivillige i både det sociale arbejde, det mere praktiske såsom køkkenarbejde, det administrative/kontorarbejde, salg af genbrug og praktisk arbejde med bygninger og have. Af mere konkrete frivilligopgaver kan nævnes:

  1. Frivillig på varmestuen: er i opvask, salg af mad/kaffe og får derved mange snakke over disken. Spiser sammen med brugerne, og deltager i udflugter og andre arrangementer.
  2. Frivillig i netværksgruppen: forbereder kaffe og ostemadder, deltager i dagens aktivitet på lige fod med den ansatte og danner altså også relationer til kvinderne. Den frivillige deltager skriver efterfølgende logbog.
  3. Frivillig i genbrugssalg: kommer er par timer før, og arrangerer tingene, prismærker og sørger for at gøre klar. Fungerer som sælger og rydder op bagefter.

 

Der er på Drejervej 11 fastansatte, ni timelønnede medarbejdere, 40 frivillige fordelt imellem butikken på Frederikssundsvej og Drejervej.

Åbningstider 

Mandag-torsdag kl. 8.00-15.00

Fredag kl. 8.00-14.30

Varmestuen Hotel Jens har sine egne åbningstider (se fanen “Varmestuen Hotel Jens”).

Program

Børne-familiegruppen: Hver mandag kl. 16.00 – 19.00.

 

Aktivitetsgruppen: Hver mandag og tirsdag kl. 9.30 – 13.00.
Gymnastik, krea, vejledning.

 

Netværksgruppen: Mødes hver onsdag kl. 10.00 – 13.00.
Udflugter, kreativitet, vejledning.

 

Hver tirsdag åben i vores genbrugssalg i gården kl. 12.00 – 15.00.

 

Åben rådgivning daglig kl. 9.30 – 14.00 undtagen tirsdag.

 

Varmestuen åben alle dage undtagen lørdag.

Program for Korshærsdage 2019

Aktivitet: ”Tænd lys for hjemløse”

Tidspunkt: Mandag d. 11.11 kl. 19.00-19.30: p

Sted: Københavns Rådhusplads.

 

Aktivitet: Stort genbrugssalg af sommer- og vintertøj.

Tidspunkt: Mandag-fredag kl. 10.00 – 16.00

Sted: Frederikssundsvej 20B, 2400 Kbh. NV

 

Aktivitet: Fest – og Markedsdag

Tidspunkt: Tirsdag kl. 11.00 – 15.00

Sted: Drejervej 6, 2400 Kbh. NV

 

Aktivitet: Husstandsindsamling

Tidspunkt: Søndag d. 17.11 kl. 10.00 – 15.00

Sted: Tilmelding på www.danmarkmodfattigdom.dk

Vælg Drejervej eller kontakt os.

Medarbejdere

Leder
Hanne Okwera
Tlf.:+45 50 52 28 80
ho@kirkenskorshaer.dk

Se medarbejderes kontaktinformation under de respektive faner.


Tilmeld vores nyhedsbrev

Få besked om vores kommende events, ledige frivillige jobs og anden relevant information.