Istedgade 100

I vores varmestue på Istedgade 100 bestræber vi os på at skabe et rum, hvor alle føler sig velkomne og har lov til at være lige som de er, og vi søger at skabe en hjemlig og tryg stemning for vores brugere.

Gruppen af hjemløse migranter på Vesterbro har meget få steder at komme indendøre. I weekenden er der alene aftengudstjenesten samt efterfølgende aftenåbent i Mariakirken.

Istedgade 100 er et lavtærskelstilbudtil socialt isolerede samt ovennævnte hjemløse i morgen og formiddagstimerne hverdage og weekend (inklusive helligdage). De kan få dækket de allermest basale, praktiske behov og få socialt samvær – også på flere af brugernes modersmål.

I Istedgade 100 er vores målgruppe mænd og kvinder over 18 år, hvoraf langt de fleste er østeuropæiske migranter, som lever på gaden og forsøger at tjene til livets ophold gennem indsamling af returpant.

De kan ofte ikke få dækket deres basale behov andre steder.

Relationsarbejde er et af vores centrale tilbud. Vi har frivillige, der taler brugernes modersmål, hvilket vores brugere har stor gavn af til alt fra sjælesorg til hverdagssamtaler om stort og småt. Det bidrager til dét, vi i Istedgade 100 kalder “hjemlig hygge”. Vores brugere omtaler ofte Istedgade 100 som deres “hjem i København”

Brugerne kan ydermere tage et hvil fra det ofte hektiske liv på gaden i København.

Vi tilbyder:

• Kaffe og te (gratis)
  • Brød og sandwich (gratis)
  • Tøjudlevering (tøj, sko m.m.)
  • Hygiejneprodukter
  • Tøjvask
  • Opladning af mobiltelefoner
  • Brusebad
  • Toilet
  • Salg af hjemløsemagasiner

Derudover tilbyder vi fodpleje, hårprodukter, neglelak m.m.

Outreach

Mandag og torsdag besøger vores samarbejdspartnere i Outreach Istedgade 100. De formidler kontakt mellem myndigheder og brugere, hjælper med bortkomne dokumenter og yder hjælp til at registrere brugerne som sælgere på hjemløsemagasinerne.

Medarbejdere og frivillige

Vi har to ansatte i Istedgade 100 og cirka 30 frivillige.

Som frivillig indgår man i alle arbejdsopgaver i Istedgade 100’s åbningstid. Det være sig såvel relationelt (samtaler) og praktisk arbejde (f.eks. tøjvask og kaffebrygning).

På en typisk vagt er der én ansat og tre-fem frivillige.