Lyngbykirkernes Suppekøkken


OBS:

På grund af corona-restriktioner, foregår serveringen pt. udendørs under vores halvtag. Vi har afskærmet fra vinden og sat varmelamper op, så vores gæster ikke skal fryse i kulden.

Dog er det lige nu så koldt, at vi lukker en halv  time før, altså 19:30 i stedet for 20:00, da selv varmelamper ikke kan hamle op med vinterkulden lige for tiden. Vores gæster skulle jo nødigt blive syge i disse tider, hvor selv en snotnæse kan betyde, at man praktisk set bliver afskåret fra at handle ind og foretage andre nødvendige dagligdagsærinder.

På Lyngby Lokal St. har vi indrettet et suppekøkken i det gamle stationshus. Rummet er lille, men humøret højt. Her rummer vi alle, som har brug for en snak og en skål suppe, og vi har plads til alle, som giver plads til andre.
Der kommer mange forskellige mennesker i Suppekøkkenet, men især mange enten med udfordringer ift. hjemløshed, misbrug, ensomhed og/eller psykiske problemstillinger.

Kongens Lyngby Provsti står bag initiativet og økonomien. Kirkens Korshær står for organiseringen. Suppekøkkenet er på omkring 20 kvadratmeter med små hyggelige caféborde og med siddepladser til 18 gæster.

Målgruppe

Suppekøkkenet er et værested for nødstedte mennesker, der har brug for varme og omsorg. Målgruppen er ensomme, misbrugere, hjemløse, psykisk syge m.v.

Tilbud

I suppekøkkenet kan man både få tid til sig selv og en snak med vores frivillige – eller de andre gæster.

Der kan købes suppe, og man kan få kaffe og brød til små penge.

Vi tager imod alle, som giver plads til andre.

Bliv frivillig

Vi har altid brug for frivillige, som har lyst til at være en del af vores team, aktuelt bestående af 25 frivillige. Tre dage om ugen serverer vi suppe m.m. og skaber rum for samtale og en god atmosfære for vores besøgende.

Som frivillig er det derfor vigtigt, at du er god til at lytte og rumme menneskers forskellighed, men samtidigt også vigtigt, at du klart kan sige fra.

Vi ser gerne, at frivillige kan tage 1-2 vagter om måneden. Vagterne ligger i tidsrummet 16-20, og køkkenet er åbent fast hver tirsdag, torsdag og søndag, hele året.

Vi er altid to, og ofte tre, på vagt. Som ny vil du dog det første stykke tid altid være på vagt med suppekøkkenets leder, så du er godt klædt på til arbejdet.

Har du lyst til at være en del af fællesskabet, så kontakt os endelig! Så tager vi en snak.


Tilmeld vores nyhedsbrev

Få besked om vores kommende events, ledige frivillige jobs og anden relevant information.