Mariatjenesten

Mariatjenesten er et anonymt tilbud for alle socialt udsatte, hjemløse og ensomme, som har brug for ro, hvile og et afbræk fra hverdagen. Uanset køn, kulturel baggrund eller andet – alle er velkomne. Mariatjenesten holder til i Mariakirken på Istedgade.

Under Mariatjenesten driver vi også værestedet Istedgade 100, som også tilbyder rum, ro og fred for gadens folk, en samtale, et spil brætspil, tøjvask mv.

Vores målgruppe i Mariatjenesten og Istedgade 100 er hovedsageligt hjemløse, socialt udsatte, både danske og udenlandske, både mænd og kvinder.

Størstedelen af de udenlandske hjemløse kommer fra Rumænien, men vi besøges også af en stor gruppe fra andre EU-lande, primært fra nordiske lande.
Derudover har vi også besøg af mange ensomme danske mænd fra hele København.

Antallet af besøgende skifter fra dag til dag, alt efter vind og vejr, årstid eller særlige begivenheder i København eller på Vesterbro Som regel er det i omegnen af 30-50 mennesker, både om aftenen og om dagen.

I Mariatjenesten og Istedgade 100, har vi mange tilbud, og flere er på vej. Vi tilbyder bl.a. samtaletjeneste, kaffe og te, og mulighed for en seng at hvile sig i, dog kun i dagtimerne.

Vi formidler og hjælper gerne med kontakt til andre hjælpeorganisationer, væresteder og myndigheder.

Vi holder dagens avis, afholder af og til fællesspisninger og sportsaftener, samt en månedlig videoaften, som afholdes hver 3. mandag i måneden.

Istedgade 100

Mandag-fredag 08:15-12:15

Hos Istedgade 100, tilbyder vi ro og fred fra gadens pulserende liv. Det er muligt at tage et brusebad, og frem til kl. 10:00 er der gratis kaffe som herefter koster 2 kr. Hver mandag er der gratis fodpleje. Det er også muligt at vaske tøj, samtale og spille spil.

Mariatjenestsen består af 5 ansatte og ca. 20 frivillige. Alle brænder vi for at gøre en forskel, for dem der har det svært. Vores arbejde består i relationsarbejde. Vi holder samtaler og kan hjælpe brugere med brobygning til myndigheder og andre tilbud, når der er behov.

Vi har altid brug for engagerede frivillige, meget gerne med socialfaglig baggrund og/eller erfaring og interesse for området.

Som frivillig i Mariatjenesten forventer vi, at man tager min. to vagter om måneden. Man vælger selv om vagterne skal være dag, aften eller weekend. Derudover skal man gerne kunne deltage i vores månedlige frivilligmøde der ligger mandag eftermiddag, første mandag i måneden.

Vagterne ligger dagligt fra mandag til fredag kl. 10:30-16:30 og 19:00 til 23:30. Vi har lukket onsdag aften og lørdag, og søndag har vi åbent kl. 19:00-23:30.

Vil du vide mere er du velkommen til at kontakte os eller se aktuelle opslag under bliv frivillig.

Medarbejdere Mariatjenesten

Pernille Munch,