Mariatjenesten

Mariatjenesten er et anonymt tilbud for alle socialt udsatte, hjemløse og ensomme, som har brug for ro, hvile og et afbræk fra hverdagen. Uanset køn, kulturel baggrund eller andet – alle er velkomne. Mariatjenesten holder til i Mariakirken på Istedgade.

Vores målgruppe i Mariatjenesten er hovedsageligt hjemløse og socialt udsatte – både danske og udenlandske, både mænd og kvinder.

Størstedelen af de udenlandske hjemløse kommer fra Rumænien, men vi besøges også af en stor gruppe fra andre EU-lande, primært fra nordiske lande.
Derudover har vi også besøg af mange ensomme danske mænd fra hele København.

Antallet af besøgende skifter fra dag til dag alt efter vind og vejr, årstid eller særlige begivenheder i København generelt eller på Vesterbro specifikt. Som regel er det i omegnen af 30-50 mennesker både om aftenen og om dagen.

Tilbud

I Mariatjenesten har vi mange tilbud, og flere er på vej. Vi tilbyder bl.a. samtaletjeneste, kaffe og te og mulighed for en seng at hvile sig i – dog kun i dagtimerne.

Hver torsdag bliver der i dagstimerne serveret et varmt måltid mad.

Vi formidler og hjælper gerne med kontakt til andre hjælpeorganisationer, væresteder og myndigheder.

Vi holder dagens avis, afholder af og til fællesspisninger og sportsaftener samt en månedlig videoaften, som afholdes hver 3. mandag i måneden.

Mariatjenestsen består af 3 ansatte og ca. 25 frivillige.. Vi brænder alle for at gøre en forskel for dem, der har det svært. Vores arbejde består i relationsarbejde. Vi holder samtaler og kan hjælpe brugere med brobygning til myndigheder og andre tilbud, når der er behov.

Vi har altid brug for engagerede frivillige – meget gerne med socialfaglig baggrund og/eller erfaring og interesse for området.

Som frivillig i Mariatjenesten forventer vi, at man tager min. to vagter om måneden. Man vælger selv, om vagterne skal være dag, aften eller weekend. Derudover skal man gerne kunne deltage i vores månedlige frivilligmøde, der ligger mandag eftermiddag, første mandag i måneden.

Vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte os eller se aktuelle opslag under bliv frivillig.

Medarbejdere Mariatjenesten

Pernille Munch,