Natcafeen

OBS: Natcafeen er stadig åbent som normalt – dog sommerferielukket d. 6.-26. juli!

Natcaféen

Huset i Stengade er et nattilbud for de mest udsatte mennesker i københavnsområdet. Vi forsøger at afhjælpe nød for misbrugere, psykisk syge, hjemløse og hvem, der ellers har akut behov for støtte. Vi tilbyder basal omsorg, mad, støtte og hvile. Derudover tilbyder vi nærvær, samvær og efterværn til mennesker, som lever et kaotisk liv på gaden.

Vi forsøger at bygge bro mellem gadens hjemløse og samfundets institutioner. Vi samarbejder tæt med Kompasset, som udfører rådgivning og kompetenceudvikling gennem et mentorprogram organiseret af frivillige.

Natcafeens målgruppe er de mest udsatte på gaden, og tilbuddet henvender sig både til borgere, der er misbrugende og/eller fysisk og psykisk udfordret.

I Natcafeen er det sociale samvær i fokus. Der er mulighed for at samtale med en medarbejder, der serveres et måltid mad og det er muligt at få et bad og en seng at sove i. Der udleveres ligeledes tøj til de trængende.

I samarbejde med Hellig Kors Kirke har vi hver tirsdag og torsdag åbent til frokost, hvor der tilbydes et godt og gratis måltid mad.

Der er tilknyttet flere frivillige til Natcafeen, og de deltager på lige fod med personalet i de daglige rutiner. De frivillige deltager ligeledes i kurser og personalemøder. For tiden er der fem frivillige tilknyttet, fem fastansatte og fire vikarer.

Heine Iversen
heine.iversen@kirkenskorshaer.dk