Natcafeen

Natcaféen

Huset i Stengade er et nattilbud for de mest udsatte mennesker i københavnsområdet. Vi forsøger at afhjælpe nød for misbrugere, psykisk syge, hjemløse og hvem der ellers har akut behov for støtte. Vi tilbyder basal omsorg, mad, støtte og hvile. Derudover tilbyder vi nærvær, samvær og efterværn til mennesker, som lever et kaotisk liv på gaden.

Vi forsøger at bygge bro mellem gadens hjemløse og samfundets institutioner. Vi samarbejder tæt internt med Kompasset, som udfører rådgivning og kompetenceudvikling gennem et mentorprogram organiseret af frivillige.

Natcafeens målgruppen er de mest udsatte på gaden og tilbuddet henvender sig både til borgere der er misbrugende samt fysisk og psykisk udfordret.

I Natcafeen er det sociale i fokus, der er mulighed for at samtale med en medarbejder, der serveres et måltid mad, det er muligt at få et bad og en seng at sove i. Der udleveres ligeledes tøj til de trængte.

I samarbejde med Hellig Kors Kirke, har vi hver tirsdag og torsdag åbent til frokost, hvor der tilbydes et godt og gratis måltid mad.

Der er tilknyttet flere frivillige til Natcafeen og de deltager på lige fod med personalet i de daglige rutiner. De frivillige deltager ligeledes i kurser og personalemøder. For tiden er der fem frivillige tilknyttet, fem fastansatte og fire vikarer.

Heine Iversen
heine.iversen@kirkenskorshaer.dk